porzsakbolt.hu

Kiemelt információ

Amely termékeknél nincs ár feltüntetve (Az ár jelenleg frissítés alatt van.), kérjen emailben pontos átadási árat. Sajnos hibás a rendszerünk, mert kosárba tételnél rossz ár jelenik meg a termék mellett.

A termékek kiszállítási díja súly, méret, és érték szerint lehet magasabb is, és akár ingyenes is. A megrendelés visszaigazolásánál tájékoztatjuk a várható szállítási költségről, melyet ha elfogadja, úgy élesítjük a megrendelését.

A WEBÁRUHÁZUNKBAN A BEMUTATOTT KÉPEK CSAK ILLUSZTRÁCIÓK!

Termékeink bruttó ára az EUR/HUF árfolyam függvényében változhat. A már megrendelt termékek Forint átadási ára nem változik.

Utánvétes vásárlás 200.000-Ft ig lehetséges.  E fölött csak előreutalással történhet a fizetés.

Szivárgásvizsgáló készlet motor-hengerfej tömítettség vizsgálat

Hubitools - Belgium

AB70586

Garancia: érdeklodjön!

Méret: Univerzális - Benzin és diesel
Tömeg: 0.86 Kg
Szín: Kék-Fekete
Anyag: Folyadék

további leírás »


63 500 Ft


A szerszám és a mellékelt speciális folyadék segítségével szétszerelés nélkül könnyen megvizsgálható a kipufogógáz esetleges jelenléte a motor fagyálló folyadékában.
Amennyiben a fagyálló folyadékban jelen van a kipufogógáz, abban az esetben szükségesssé válik a motor szétszerelése és javítása.
Vizsgálat lépései:
- A vizsgáló szerszám üveg részét töltsük fel a mellékelt új kék színű speciális vizsgáló folyadékkal a jelzett szintig.
- Meleg motornál óvatosan (nagyon körültekintően) vegyük le a hűtősapkát.
- Amennyiben a fagyálló folyadék éppen teljesen tele van pl. a hűtő felső pontjánál maximumig van a fagyálló, éppen kicsordul, akkor szükséges egy kicsit leszívni a fagyálló szintből.
(Erre azért van szükség, mert a következő lépésben a nyitott tartály nyílásához helyezett és neki feszített kúpos gumi rész nem érhet semmiképpen bele a fagyálló folyadékba.)
- A szerszám alsó - kúpos gumis részét nyomjuk neki a nyitott tartály nyílásának, mindenképpen ügyeljünk arra, hogy a kúpos gumi rész NEM ÉRHET BELE a fagyálló folyadékba!!!
- Ezután a mellékelt gumi kézipumpát helyezzük a szerszám felső nyílásához és kezdjük el felszívni a hűtő tartályáűból CSAK A FAGYÁLLÓ GŐZÉT, magát a fagyálló folyadékot nem szabad
semmiképp felszívni. A fagyálló gőzét alaposan többszöri pumpálással szívjuk át a speciális vizsgálófolyadékon.
- Ezután várnunk kell néhány percet, és ha a kék színű speciális vizsgáló folyadékunk elszineződik és sárgás-zöldes lesz, akkor biztosan megállapítható, hoagy a gépjármű "hengerfejes"
- Az elszineződött folyadék a vizsgálat után már többször nem használható, azt a veszélyes hulladék tárolóba kell önteni.
- Amennyiben a vizsgálat után a folyadék nem színeződött el, akkor a folyadékot később még fel tudjuk használni egy későbbi vizsgálat alkalmával,
de mindenképpen a már egyszer használt folyadékot külön tároljuk, semmiképpen ne öntsük hozzá a még nem használt új folyadékhoz.
A készlet tartalma:
- 1 db skálázott,üveg ablakos vizsgáló szerszám
- 1 db gumi kézipumpa
- 1 flakon speciális kék színű vizsgáló folyadék (500 ml)
A komplett készlet használható a Hubitools AB70800-AB70802-AB70803-AB70809 cikkszámú Hűtörendszer nyomásvizsgáló készletekkel együtt is.